kifisiapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΗΦΙΣΙΑ

Χριστούγεννα με τον Παύλο Σάμιο (1948-2021)

Samios
Κοινοποίηση

“Ζωή στη Τέχνη”

Μιά διαφορετική έκθεση που περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα του κορυφαίου ζωγράφου Παύλου Σάμιου, που συνοδεύονται από μιά ομάδα πολλαπλών συνθέσεων μοναδικής πνοής που διατρέχουν όλη τη πορεία του αλησμόνητου ζωγράφου με τίτλο “Ζωή στη Τέχνη”, καλοσωρίζει τα Χριστούγεννα και τις γιορτές το ARTWORX στη Κηφισιά (Κολοκοτρώνη 1, 1ος όροφος, τηλ. 210 6236721).

SAMIOS_11_4

Η Μαρία Ξανθάκου και η Ιζαμπέλα Φρανσες, εναρμονισμένες με το πνεύμα των ημερών, επέλεξαν για πρώτη φορά μικρά έργα τέχνης με τη ζεστασιά, την ανθρωπιά και την υψηλή αισθητική του Παύλου Σάμιου.  Μεταξοτυπίες υψηλής ποιότητας, μικρής αρίθμησης, επιτραπέζια πλεξιγκλάς με τα αγαπημένα ερωτικά θέματα του Παύλου Σάμιου, μικρογλυπτά που θα γίνουν μέρος της ζωής σας, και ακόμα κεραμικά, κοσμήματα και μαντήλια που δεν θα αποχωριστείτε ποτέ, ακόμα ένα ρόδι-γούρι σχεδιασμένο για τη νέα χρονιά καθώς κι ένα ημερολόγιο που θα συνοδεύσει την καθημερινότητά σας το 2024 με χαρακτηριστικές σκηνές από την παλέτα του ζωγράφου.

Ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς, μεταξύ άλλων, αναφέρει για την έκθεση του Παύλου Σάμιου:  “Καθώς έζησε στο Παρίσι τις σύγχρονές του πρωτοποριακές τάσεις, μπόρεσε να προσεγγίσει διαφορετικές μεθόδους δημιουργίας και να αναπτύσσει ενα διαφορετικό τρόπο θεώρησης του έργου τέχνης….”

Η έκθεση θα διαρκέσει εως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

     ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΟΥΡΙ ΤΟΥ 2024 ΣΤΟ ARTWORX

gouri-artworx

Στο ARTWORX στη Κηφισιά, τέλη Νοεμβρίου 2023, η κοσμηματοποιός Πολίνα Σαπουνά-Ελλις παρουσίασε το γούρι της για το 2024 με θέμα τη μέλισσα το σύμβολο της εργατικότητας.  Γεννημένη στη Χαϊδελβέργη, σπούδασε αρχαιολογία στη Γερμανία, τι άλλο θα μπορούσε να σπουδάσει, αφού είναι ανηψιά των αρχαιολόγων Γιάννη Σακελλαράκη και της συζύγου του Εφης Σαπουνά, δύο θρύλων των ανασκαφών της Μινωϊκής Κρήτης.

Η μέλισσα, το υπέροχο γούρι για το 2024 είναι εμπνευσμένο από το χρυσό μινωϊκο κόσμημα “Μέλισσα των Μαλίων” 1800-1700 π.Χ.

ΠΗΓΗ:KIFISIANEWS.GR

Related posts

Grand Master Class 2024 by Spyros Tsoukanis 

Kίνηση στους δρόμους: Αυξημένη κυκλοφορία σε Αθηνών – Κορίνθου, Πέτρου Ράλλη και Μεσογείων – Προβλήματα και στην Αλεξάνδρας

Δύο απουσίες στον ΠΑΣ Γιάννινα