kifisiapress.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΗΦΙΣΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Φίλοι του Μουσείου Δροσίνη συνεδριάσαν στο Λουρίδιο Ίδρυμα

Drosini
Κοινοποίηση

Στο Λουρίδειο Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Διοικητικό συμβούλιο του Έτους, του Συλλόγου -Οι Φίλοι του Μουσείου Δροσίνη.

Αρχικά, στο Λουρίδειο Ίδρυμα ανακοινώθηκαν τα πεπραγμένα του συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε. Μάλιστα, ο τόπος του συμβουλίου γεννά μια ελπίδα συνεργασίας με το ίδιο το Λουρίδειο Ίδρυμα…!

Θα ήταν παράλειψη να μην πούμε λίγα λόγια για τον Λουρίδη ο οποίος γεννήθηκε το 1905 στην Κωνσταντινούπολη και απεβίωσε το 2005. Πρόκειται για ένα χαρισματικό άνθρωπο που βίωσε όλη τη περασμένη εποχή. Υπήρξε, μάλιστα, καθηγητής στην Οδοντιατρική σχολή.Το Κοινωφελές και Εθνωφελές “Λουρίδειο Ίδρυμα – Μνήμες της Πόλης” ιδρύθηκε το 1982, με Ιδρυτή και ισόβιο Πρόεδρο τον Ορέστη Λουρίδη. Το “Ίδρυμα” εγκαταστάθηκε απ᾽ αρχής, διατηρούμενο έως σήμερα, σε ευρύχωρο ιδιόκτητο διαμέρισμα στην επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 12 πολυκατοικία, στον 3ο όροφο.

Το Λουρίδειο Ίδρυμα λειτούργησε ως το λατρεμένο πνευματικό τέκνο του Ορ. Λουρίδη, ο οποίος το αντιμετώπιζε ως μία προέκταση του εαυτού του. Υπάρχουν σ᾽ αυτό συγκεντρωμένα κειμήλια που σχετίζονται ευρύτερα με το Βυζαντινό πολιτισμό και ειδικότερα με τον πολιτισμό της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και προσωπικά κειμήλια του Λουρίδη (παράσημα, μετάλλια, διπλώματα, τιμητικοί τίτλοι, αρχειακό και φωτογραφικό υλικό), τα οποία παρουσιάζουν συμπυκνωμένο όλο τον εθνικό, κοινωνικό και πνευματικό μόχθο του ιδρυτού του Ιδρύματος.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά το  διοικητικό συμβούλιο πολλές δράσεις ανακοινώθηκαν. Ανάμεσα σε αυτές  ήταν η φιλανθρωπική βοήθεια στη Θεσσαλία, η πραγματοποίηση  πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με τη συνεργασία του Συλλόγου μας,  την ΠΕΦ, η επανέκδοση επτά βιβλίων που είχαν εξαντληθεί.

Συνοψίζοντας το συμβούλιο έκλεισε σε ένα κλίμα χαράς και ευωχίας και με πολλές νέες προτάσεις για τη χρονιά που έρχεται που αφορούν τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συλλόγου που θα βγάλει τα μέλη του του Συλλόγου οι Φίλοι του Μουσείου Δροσίνη εκτός των τοιχών ώστε να ανοίξουν τους όριζοντές τους και να στοχαστούν με κριτική σκέψη εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους. Έτσι αποφάσισαν να επισκεφτούν πολλές νέες Εκθέσεις όπως αυτή της παράλληλης θέασης στο ίδρυμα Εικαστικών τεχνών Θεοχαράκη καθώς και την έκθεση στο Κυκλαδικό Μουσείο όπου η αιχμή του δόρατος θα είναι η προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Related posts

Φοιτητικό συλλαλητήριο σε εξέλιξη – Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

Super League, Κηφισιά-Παναιτωλικός 0-1: Νίκη σωτηρίας στον «τελικό»

Ανακοίνωση Ορισμού Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Συμβούλων