kifisiapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ: Το επίσημο αίτημα που κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να πάρει μέρος – Ο λόγος που επικαλείται

126
Κοινοποίηση

«Παράγεται αντισυνταγματικό αποτέλεσμα και νοθεύεται κάθε έννοια αναλογικής»
Ντιμπέιτ: Το επίσημο αίτημα που κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να πάρει μέρος – Ο λόγος που επικαλείται

Share
Tweet
Post
Email
Newsroom
Επίσημη αίτηση στη Διακομματική Επιτροπή με κοινοποίηση στους δημοσιογράφους που θα πάρουν μέρος στο ντιμπέιτ έκανε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως είχε προαναγγείλει, ζητώντας να προσκληθεί και εκείνη, ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών την προσεχή Τετάρτη.

Ο λόγος που επικαλείται η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι πως το κόμμα της είναι το «πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα» για το οποίο όπως αναφέρει η ίδια «υπάρχουν και συγκεκριμένες υποχρεώσεις προβολής που δεν τηρούνται».

Παράλληλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι είναι η μοναδική γυναίκα αρχηγός κόμματος, ενώ υποστηρίζει πώς σε περίπτωση που δεν συμμετέχει στην τηλεμαχία, «παράγεται αντισυνταγματικό πλεονέκτημα στα κοινοβουλευτικά κόμματα, και νοθεύεται κάθε έννοια αναλογικής».

Δείτε ολόκληρη την αίτηση:

Πρός
1) Την Υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών κα. Καλλιόπη ΣΠΑΝΟΥ
2) Τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. κ. Αθανάσιο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟ, προς περαιτέρω κοινοποίηση στο Ε.Σ.Ρ.
3) Την Διακομματική Επιτροπή Εκλογών
4) Τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων που συμμετέχουν στη Βουλή και στην Διακομματική Επιτροπή και πρόκειται να συμμετάσχουν στο Debate (κκ,. Κ. Μητσοτάκη, Α. Τσίπρα, Δ. Κουτσούμπα, Ν. Ανδρουλάκη, Κ. Βελόπουλο, Γ. Βαρουφάκη)

Αίτηση
Της Ζωής Κωνσταντοπούλου του Νικολάου, Επικεφαλής του πολιτικού κινήματος και κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Πρώην Προέδρου της Βουλής, δικηγόρου Αθηνών και Νέας Υόρκης, Ιδρύτριας και Προέδρου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Πρ. Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, Ιδρύτριας της νομικής και κινηματικής πρωτοβουλίας «Δικαιοσύνη για Όλους», κατοίκου Αθηνών, […] και επί της οδού Βατάτζη αρ. 6 (έδρα Πλεύσης Ελευθερίας)

Με κοινοποίηση προς
Τους δημοσιογράφους που πρόκειται να συμμετάσχουν στο Debate (κκ. Κουβαρά, Παπαδάκη, Σρόιτερ, Τζήμα, Κοσιώνη, Ζαχαρέα, Στάθη)

Κυρίες και κύριοι,

Παρακαλώ να καταχωρίσετε επίσημα την παρούσα αίτησή μου, ως επίσημη αίτηση, με την οποία εγώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής, δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Νομικής Σχολής της Nanterre Παρισίων, με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων, από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο και στην Αντεγκληματική Πολιτική, και από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, με ειδίκευση στο Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Αμερικανικό Ποινικό Δίκαιο, με Ειδική Διάκριση στο Διεθνές Δίκαιο, με αρθρογραφία σε διεθνή και εγχώρια επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα και στον Τύπο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με επιστημονικές εισηγήσεις και ομιλίες σε Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια και σε Πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, διατελέσασα Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου, με συμμετοχή στις Εργασίες της Γ.Σ. του Ο.Η.Ε. και στις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής και του Διεθνούς Συνεδρίου για την Ίδρυση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη χώρα μας, ενεργή και μαχόμενη δικηγόρος στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Γαλλία, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων Ανθρώπου, Επιτροπή ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) και υπερασπίστρια απλών ανθρώπων και κοινωνικών κινημάτων εδώ και 20 χρόνια, ενεργή σε πρωτοβουλίες νομικής βοήθειας σε ευάλωτους και άπορους πολίτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ζητώ και διεκδικώ
Την δημοκρατική πρόσκλησή μου να συμμετάσχω στο Debate των πολιτικών αρχηγών, ως Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, του πολιτικού κινήματος και κόμματος, που συμμετέχει στις εκλογές της 21 Μαΐου 2023, και είναι καταγεγραμμένο ως το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, με βάση τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 (Ευρωεκλογές και Εθνικές Εκλογές), από τις οποίες προκύπτουν και σχετικές υποχρεώσεις προβολής του Κόμματος, που μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν έχουν τηρηθεί κατ’ ελάχιστον.

Το ζητώ και το διεκδικώ επιπλέον ως η μοναδική γυναίκα Επικεφαλής Κόμματος που συμμετέχει στις Εκλογές. Η γυναικεία παρουσία και εκπροσώπηση στη συζήτηση αυτή είναι αυτονόητη για μια δημοκρατική χώρα, και πρέπει να είναι αυτονόητη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και σας ζητώ να μην αποκλείσετε από την μεθαυριανή τηλεοπτική συζήτηση την μόνη γυναικεία φωνή πολιτικού αρχηγού στις Εκλογές του 2023 και τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολίτες της χώρας μας για τις θέσεις, τις διεκδικήσεις και τον αγώνα μας.

Επισημαίνω ότι όλες οι μέχρι σήμερα αποφάσεις της Διακομματικής Επιτροπής έχουν ληφθεί με συμμετοχή μόνον των 6 Κομμάτων που συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο, τα οποία εξασφαλίζουν την δική τους συμμετοχή στο Debate, αποκλείοντας τα άλλα κόμματα. Έτσι, όμως, παράγεται αντισυνταγματικό πλεονέκτημα στα κοινοβουλευτικά κόμματα, και νοθεύεται κάθε έννοια «Αναλογικής», αφού η συμμετοχή καθίσταται προνόμιο των κοινοβουλευτικών κομμάτων και όχι δικαίωμα όλων των κομμάτων.

Επίσης επισημαίνω ότι ο αποκλεισμός μας από την Διακομματική Επιτροπή, τον οποίο πληροφορηθήκαμε ατύπως την Παρασκευή 5.5.2023, ενώ αναμέναμε πότε θα προσκληθούμε σε συμμετοχή, είναι επίσης αντισυνταγματικός, αφού στηρίζεται στην αντισυνταγματική προϋπόθεση να έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας περισσότερους υποψηφίους από όσους είναι αναγκαίοι για να συμμετέχουμε στις εκλογές.

Μία τέτοια προϋπόθεση ουδόλως μπορεί να δικαιολογήσει αποκλεισμό της Πλεύσης Ελευθερίας από την Διακομματική Επιτροπή και συνιστά άλλη μια μέθοδο αποκλεισμού της Πλεύσης Ελευθερίας, που συμμετέχει στις εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλη την Επικράτεια και με 146 υποψηφίους και υποψηφίες, δηλαδή με διπλάσιο αριθμό υποψηφίων από τους αναγκαίους για τη συμμετοχή της στις εκλογές σε όλη την Επικράτεια. Αυτό συνιστά και έμμεσο πλην αδήριτο και αντισυνταγματικό οικονομικό μέτρο, αφού κάθε υποψηφιότητα συνοδεύεται από υποχρέωση καταβολής παραβόλου 150 ευρώ, ποσό που δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι διαθέτουν οι πολίτες που είναι υποψήφιοι, ή ένα κίνημα όπως το δικό μας, για να καλύψει μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων.

Τα ζητήματα που τίθενται αφορούν την καρδιά της Δημοκρατίας και πρωτίστως το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ακούσουν τις απόψεις και τις θέσεις της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά και το δικαίωμα να ακουσθεί η μοναδική γυναίκα Αρχηγός Κόμματος ως προς τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις, τις μάχες και τις διεκδικήσεις μας.

Για όλα αυτά τα θέματα, θα είμαι και στη διάθεσή σας να με ακούσετε και προφορικά στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής
Αθήνα, 8/5/2023

Με τιμή,
Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΗΓΗ: newsbeast

Related posts

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση τζίρου 10,1% στο λιανικό εμπόριο τον Νοέμβριο του 2023

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Κηφισιά: Ομάδα 16χρονων απείλησε και λήστεψε 15χρονους – Είχαν σουγιά μαζί τους