kifisiapress.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΗΦΙΣΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ίδρυση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς δίνει ανάσα στο υπεράριθμο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγ. Παρασκευής

Mathites Sxoleio School Foitites Paideia Scholeio
Κοινοποίηση

Η ίδρυση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς δίνει ανάσα στο υπεράριθμο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγ. Παρασκευής
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής σχετικά με τη μεγάλη σημασία της ίδρυσης ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς.

Όπως τονίζεται, «από το 2019 ξεκίνησε ο αγώνας του Συλλόγου Γονέων και των Διευθυντών για το τεράστιο πρόβλημα στέγασης του υπερτοπικού και μοναδικού στο Βόρειο Τομέα Αθήνας, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγίας Παρασκευής, το οποίο πλέον κτηριακά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των εγγεγραμμένων μαθητών / μαθητριών του».

Μετά από αρκετές άκαρπες προσπάθειες επικοινωνίας, σύλλογοι ξεκίνησαν να πιέζουν με στόχο την εξεύρεση λύσης για τη νέα σχολική χρονιά και υπήρξε θετική ανταπόκριση, ενώ το ζήτημα έφτασε σαν ερώτηση στη Βουλή.

«Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε στην ερώτηση ότι μόλις ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα, θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς», υποστηρίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση
«Από το 2019 ξεκίνησε ο αγώνας του Συλλόγου Γονέων και των Διευθυντών για το τεράστιο πρόβλημα στέγασης του υπερτοπικού και μοναδικού στο Βόρειο Τομέα Αθήνας, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγίας Παρασκευής, το οποίο πλέον κτηριακά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των εγγεγραμμένων μαθητών / μαθητριών του.


Παράλληλα, άκαρπες ήταν όλες οι επαφές, επικοινωνίες και επιστολές προς την Περιφέρεια και το Υπουργείο για την εύρεση χώρου, την ανέγερση και τη λειτουργία ιδρυμένου στα χαρτιά από το 2006 ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αμαρουσίου.

Τον Ιούλιο 2023, η Ένωση ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ μαζί με τον Σύλλογο Γονέων ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγίας Παρασκευής ύψωσαν κραυγή αγωνίας προς όλους τους αρμόδιους φορείς και με την αμέριστη υποστήριξη της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής και των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, Ν.ΙΩΝΙΑΣ, ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ξεκίνησαν έναν αγώνα πιέζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις για:

Την άμεση εύρεση λύσης για τη σχολική χρονιά 2023-24 που θα εξασφάλιζε τη φοίτηση σε όλους τους μαθητές/ μαθήτριες, παλιούς και νέους, και την ασφάλεια στο σχολικό τους περιβάλλον.
Την εύρεση χώρου και την ανέγερση του ιδρυμένου στα χαρτιά ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή και αναπηρία του Βόρειου Τομέα Αθηνών.
Στον αγώνα μας αυτό αναγνωρίζουμε ότι ο αναπληρωτής Διευθυντής Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας συμμερίστηκε την αγωνία μας και μαζί με το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ και την προϊσταμένη 2ου ΚΕΔΑΣΥ Β΄ Αθήνας αναζήτησαν χώρους σε όλο τον Βόρειο Τομέα που θα έδιναν λύση στην αποφόρτιση του υπεράριθμου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγίας Παρασκευής.

Θετική ανταπόκριση υπήρξε από την πρόεδρο της ΔΕΠ του Δήμου Κηφισιάς για τη διάθεση σχολικού κτηρίου που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας μέχρι την ολοκλήρωση και μεταστέγαση του στο νέο του κτήριο.

Ο αγώνας αυτός δημοσιοποιήθηκε, στηρίχθηκε από φορείς και Συλλόγους και έφτασε ακόμη και στην Βουλή ως ερώτηση.

Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε στην ερώτηση ότι μόλις ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα, θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς.

Στις 10 Αυγούστου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση νέου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ στα όρια του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει στο σχολικό κτήριο που φιλοξενείται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας.
Στις 25 Οκτωβρίου 2023, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 6168/25-10-2023 η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς.
Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν νίκη και δικαίωση του αγώνα μας.

Μας οπλίζουν με δύναμη να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος.

Δυστυχώς όμως το σχολικό κτήριο που θα υποδεχτεί τους μαθητές / μαθήτριες του νέου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς ακόμα φιλοξενεί τους μαθητές/ τριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας, καθώς η ΚΤΥΠ δεν έχει ακόμα παραδώσει το δικό τους σχολικό κτήριο.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια, Δήμο Κηφισιάς και ΚΤΥΠ να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παράδοση του 1ου δημοτικού Ν. Ερυθραίας
Αγωνιζόμαστε τώρα για την άμεση λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απρόσκοπτη μετακίνηση των παιδιών με λεωφορεία.
Ζητάμε να λειτουργήσει το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς για όλα τα παιδιά που επιθυμούν να φοιτήσουν φέτος στο σχολείο και χωρίς κανέναν περιορισμό.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί για το σχεδιασμό, αξιολόγηση και αξιοποίηση του χώρου της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε για την ανέγερση του ιδρυμένου στα χαρτιά ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αμαρουσίου καθώς και για συγκρότημα σχολείων Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ίδρυση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς να μην παραμείνει στα χαρτιά, να λειτουργήσει άμεσα τη φετινή σχολική χρονιά (2023-2024).»

Related posts

Ι.Μ. Κηφισίας: Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και Χειροτονία νέου Διακόνου

Ο Νίκος Χιωτάκης με το Νίκο Χαρδαλιά στις Περιφερειακές Εκλογές

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Κηφισιάς στους πλημμυροπαθείς