kifisiapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις για ακρίβεια

1493638 Kasselakis 930 6
Κοινοποίηση

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά της κυβέρνησης

Μύδρους εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως τα μέτρα που παρουσίασε την Τρίτη για την ακρίβεια και την φορολογία, είναι εξαφανισμένα.  Όπως τονίζει ο κ. Κασσελάκης «αυτό δε λέγεται ενημέρωση, η κατάσταση αυτή είναι πληγή στην ελληνική Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση αναφέρει ότι «Χθες παρουσίασα 7 μέτρα για την ακρίβεια και 5 τομές για την φορολογία, τα οποία μπορούν να δώσουν μία νέα αρχή στην ελληνική κοινωνία. Είναι μία από τις σημαντικότερες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από ελληνικό κόμμα τα τελευταία χρόνια.

Κι όμως τα μέτρα είναι εξαφανισμένα από όλα τα ενημερωτικά site της προπαγάνδας Μητσοτάκη, τα οποία προφανώς περιμένουν non paper του Μαξίμου, για να δουν πώς θα αντιδράσουν. Αυτό δε λέγεται ενημέρωση, η κατάσταση αυτή είναι πληγή στην ελληνική Δημοκρατία».

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ειδική εκδήλωση στην Τεχνόπολη. «Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια», τόνισε και είπε ότι πρόκειται για πολιτικές πληθωριστικής και κερδοσκοπικής απληστίας που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Μέγαρο Μαξίμου, καθ’ υπόδειξη των μεγάλων οικονομικών παραγόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, για τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στόχος είναι η αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος ώστε το ονομαστικό εισόδημανα επαρκεί για την αξιοπρεπή διαβίωση. Ανέφερε στη συνέχεια κάποια άμεσα μέτρα κρατικών παρεμβάσεων καταστολής της ακρίβειας συνολικού ύψους 3,243 δις ευρώ.

Ακόμη, είπε ότι επειδή θα πληρώσουν οι κερδοσκόποι, τα έσοδα για το κράτος υπερκαλύπτουν αυτό το κόστος καθώς φτάνουμε στα 3,262 εκ. ευρώ. Τα μέτρα τα οποία παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά θα κατατεθούν στο κοινοβούλιο με πρόταση νόμου.

Τα άμεσα μέτρα για την ακρίβεια

1. Θέσπιση ανώτατου περιθωρίου κέρδους 5% στην χοντρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και θέσπιση ανώτατου ορίου κέρδους στην λιανική ανά MWh, σε ετήσια βάση.

2. Ανώτατο όριο στο περιθώριο κέρδους από την διύλιση και την εμπορία σε μόνιμη βάση στο μέσο όρο του συνόλου των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για όχι λιγότερο από 1 χρόνο, μειώνουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο επιτρεπτό συντελεστή της ΕΕ. Για το αγροτικό πετρέλαιο προχωράμε σε πλήρη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης και καθιέρωση υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο 6%, από 24% που ισχύει σήμερα.

3. Για τα τρόφιμα και τα βιομηχανικά αγαθά ευρείας χρήσης προχωράμε στην επιβολή πλαφόν κερδών σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας και καθιερώνουμε καθημερινούς εντατικούς ελέγχους.

Επιβάλουμε ανώτατο περιθώριο κέρδους σε εισαγωγείς-εγχώριους βιομηχανικούς παραγωγούς και αποθήκες λιανεμπορίου.

Στα μόνιμα μέτρα προτείνουμε την ένταξη προϊόντων ατομικής υγιεινής ενηλίκων και περιποίησης βρεφών στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% από 13% που είναι σήμερα στα βρεφικά είδη και από 24% που είναι σήμερα στα είδη ενηλίκων και υπερηλίκων. Προτείνουμε τη μείωση συντελεστή ΦΠΑ στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλαδή στους συντελεστές 21%, 11% και 5% αντίστοιχα στις υπόλοιπες κατηγορίες αγαθών, καθώς και σε 6% για την ύδρευση από 13% που είναι σήμερα.

4 Αμεση συγκρότηση Παρατηρίου τιμών Ευρωπαίου Καταναλωτή

Θα δημοσιοποιούμε κάθε εβδομάδα συγκριτικούς πίνακες τιμών προϊόντων στην Ελλάδα και 10 ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες και για τις 66 κατηγοιρίες αγαθών που η κυβέρνηση νομοθέτησε το 2023 ως σχετιζόμενα με την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα προκληθεί από την ίδια την αλήθεια των αριθμών να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ασχολείται με την επικοινωνία ή θα αποφασίσει επιτέλους να ασχοληθεί με την κοινωνία», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

5 Μέτρα που αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα και μειώνουν το κόστος παραγωγής

Προτείνουμε την άμεση μείωση του κόστους της κάρτας απεριορίστων διαδρομών από 27 ευρώ σε 9 ευρώ, για όλα τα μέσα

6. Για την μείωση του αγροτικού κόστους προτείνει τη θέσπιση διακρατικών συμβάσεων προμήθειας κρίσιμων εφοδίων και ζωοτροφών.

Όπως και τη θέσπιση ανώτατης επιτρεπόμενης τιμής πώλησης από τους πολυεθνικούς και εγχώριους παραγωγούς και προμηθευτές. Δεσμευόμαστε για την κατά προτεραιότητα ένταξη αγροτών και συνεταιρισμών στα προγράμματα επιδοτήσεων και τέλος αναφέρθηκε σε επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων σε περίπτωση που προκύψουν αυξήσεις από αστάθμητους εξωτερικούς παράγοντες.

7 Αλλάζουμε το σημερινό αναποτελεσματικό πλαίσιο επιβολής προστίμων της ΔΙΜΕΑ και συνδέουμε το ύψος των προστίμων με τον τζίρο της τιμωρούμενης επιχείρησης.

Πρότεινε ένα είδος «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» για τους κερδοσκόπους. Δημιουργούμε «μαύρη λίστα» διάρκειας 5 ετών, για όσες επιχειρήσεις κερδοσκοπούν ή λειτουργούν καταστρατηγώντας τον ανταγωνισμό. Όποιος δεν υπακούει δεν θα έχει σχέση με το κράτος ως πελάτη για 5 έτη.

Το κόστος καταπολέμησης της ακρίβειας είναι 3,243 δις ευρώ και τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση της αισχροκέρδειας ανέρχονται σε 3,262 δις ευρώ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς:

α) ποσό 900 εκατομμυρίων ευρώ από έκτακτη εισφορά 90% στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας από Σεπτέμβριο 2022 έως και Δεκέμβριο 2023.

β) ποσό 715 εκατομμυρίων ευρώ από έκτακτη εισφορά 90% στα υπερκέρδη των εταιρειών διύλισης και εμπορίου για το έτος 2023.

γ) ποσό 1,647 δισεκατομμυρίων ευρώ από έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των τραπεζών με συντελεστή 90% για το έτος 2023

«Κανένας που εργάζεται στο εξωτερικό, τόνισε, δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αν δεν έχει το δικαίωμα σε μια δίκαιη φορολόγηση».

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό

Στην συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στα μέτρα του κόμματος για το φορολογικό. Στην αρχή, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες φορολογουμένων, δηλαδή είναι φυσικά πρόσωπα -ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις.

Ακόμη, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αφουγκράζεται τις κοινωνικές ανάγκες. Κανένας που εργάζεται στο εξωτερικό, τόνισε, δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αν δεν έχει το δικαίωμα σε μια δίκαιη φορολόγηση.»

Οι πέντε μεταρρυθμίσεις

1η μεταρρύθμιση

Για τα φυσικά πρόσωπα και τους ελεύθερους επαγγελματίες θα καταθέσει πρόταση νόμου για την τροποποίηση των φορολογικών συντελεστών. Συγκεκριμένα:

-Για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ αφορολόγητο για όλους.

– Για εισοδήματα από 10.000 – 15.000 ευρώ από 22% που ισχύει σήμερα, εμείς προτείνουμε 10%.

– Για εισοδήματα από 15.000 – 20.000 προτείνουμε 12%.

– Για εισοδήματα από 20.000 – 26.000 ευρώ στο 15%.

– Για εισοδήματα από 26.000 – 30.000 ευρώ από 28% στο 18%.

-Για εισοδήματα από 30.000 – 40.000 ευρώ από 36% στο 22%.

– Για εισοδήματα από 40.000 – 60.000 ευρώ από 44% στο 30%.

– Για εισοδήματα από 60.000 – 80.000 ευρώ από 44% στο 36%.

– Για εισοδήματα από 80.000 – 100.000 ευρώ από 44% στο 38%.

– Για εισοδήματα από 100.000 – 200.000 ευρώ παραμένει το 44%

– Άνω των 200.000 ευρώ αυξάνουμε τους φορολογικούς συντελεστές, οι οποίοι φθάνουν μέχρι το 49% για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 900.000 ευρώ.

2η μεταρρύθμιση

Για τις επιχειρήσεις εγκαθιστούμε μια προοδευτική κλίμακα φορολόγησης με δύο συντελεστές:

– 17% αντί για 22% που ισχύει σήμερα για κέρδη μέχρι 220.000 ευρώ και

– 24% αντί για 22% που ισχύει σήμερα για τις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη άνω των 220.000 ευρώ.

Για να προλάβω την προπαγάνδα Μητσοτάκη που θα αρχίσει από αύριο στα κανάλια να μιλάει για αύξηση κατά 2% στο φόρο των μεγάλων επιχειρήσεων θα είμαι ξεκάθαρος εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ βάζουμε ως προτεραιότητα το 96,7% του συνόλου των ενεργών επιχειρήσεων της χώρας”, τόνισε και πρόσθεσε “δηλαδή 303.000 εταιρείες και καλούμε τις περίπου 10.000 εταιρείες, οι οποίες υπερβαίνουν τις 220.000 ευρώ κέρδους να βάλουν πλάτη, με αυτή την μικρή αύξηση, σε αυτούς που τους έβαλαν πλάτη για να υπάρχουν σήμερα όλα τα προηγούμενα 14 χρόνια”.

3η μεταρρύθμιση

Μειώνουμε τις εισφορές εργοδότη και εργαζομένου κατά 4,5% εντός της πρώτης τριετίας, ώστε να επιτύχουμε σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα, μείωση της ανεργίας κατά 5%.

4η μεταρρύθμιση

Κατάργηση της προκαταβολής φόρου. Για όλους. Ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

5η μεταρρύθμιση

Μειώνουμε τον φόρο στα ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ στο 5% από το 15% που είναι σήμερα.

ΠΗΓΗ: in.gr

Related posts

Κηφισιά: Ανήλικος λήστεψε έναν 14χρονο με απειλή μαχαιριού

Οι Επιδημίες του Χειμώνα, – Οι Πολίτες ρωτούν, οι Ειδικοί Ιατροί απαντούν

ΑΕΚ – Κηφισιά: 31χρονος φίλος της Ένωσης πέθανε από καρδιά πριν την έναρξη του αγώνα